• (0342) 360 1200

Sevgili Gençler,

Akdeniz Havzasında yer alan Türkiye, küresel bir sorun haline gelen iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı her geçen gün daha kırılgan hale gelmekte, iklimle ilişkili aşırı hava olayları nedeniyle önemli kayıplar yaşamaktadır. Böylesi kritik bir dönemde, genç nesillerin iklim değişikliğiyle mücadelede farkındalığı artıracak çalışmalara dâhil olması, ortak evimiz dünyanın ve tek tek ülkelerin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.

Önümüzdeki günlerde, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği Başkanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelesinde politika, strateji, mevzuat ve eylem önerilerinin belirleneceği “İklim Şurası” gerçekleştirilecektir.

“İklim Şurası” hazırlıkları kapsamında, siz gençlerimizin iklim krizi ve iklim eylemi alanlarındaki görüş, öneri ve fikirlerini almak ve bunları Şura’ya yansıtmak üzere İklim Değişikliği Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler-Türkiye işbirliğiyle bir çalışma yürütüyoruz.

Bu kapsamda yürüttüğümüz çevrimiçi anket çalışmasına katılımınız bizi memnun edecektir. Şimdiden katılımınız ve görüşlerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Çevrimiçi Anket Linki                       : https://forms.gle/ys3BYukybZhxWjkb8

Ankete Katılım için Son Tarih         : 26.01.2022, Saat: 23:59

Sorular için İrtibat Kişisi                  : Evrim Karacan, evrim.karacan@un.org