• (0342) 360 1200

Değerli Öğrencilerimiz,
 
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı İle İlgili Esaslar Aşağıda belirtilmiştir.
Buna göre Fakültemiz genelinde aşağıda yer alan şartları yerine getiren veya durumu uyan öğrencilerin 8 Eylül – 11 Eylül 2023 tarihleri arasında dilekçe ile bölüm sekreterliklerine başvurmaları gerekmektedir. Başvuruları kabul edilen öğrencilerin Tek Ders Sınavları 12 Eylül 2023 tarihinde Saat 14:00’te Z01 Nolu Amfi de yapılacaktır. Başvuru yapan öğrencilerin başvuruları Bölüm Başkanlıklarınca incelendikten sonra sınava girme hakkı elde edip edemediklerini öğrenmeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin bu süreçte Bölüm Sekreterlikleriyle iletişim halinde olmaları önemle rica olunur.

TEK DERS SINAVINA GİRME ŞARTLARI
 
1. Mezun/intörn olmak için müfredatındaki tüm derslerden başarılı olmuş ancak tek dersi kalmış olan öğrenciler devam şartını yerine getirmiş olmak kaydıyla FF veya FD notu alan öğrencilere tek dersten, sınav hakkı verilir.
2. Tek ders sınav sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi genel ağırlıklı not ortalamasını 2.00’a yükseltemeyecek öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.
3. Devamsızlıktan dolayı başarısız olunan (NA notu olan ders) ve hiç alınmayan ders için tek ders sınav hakkı tanınmaz.
4. Bitirme projesi, bitirme ödevi, dönem projesi, staj, saha çalışması içeren derslerden tek ders sınav hakkı tanınmaz.
5. Tek ders sınavında alınan not doğrudan başarı notu olarak değerlendirilir.
6. Tek ders sınavı her eğitim-öğretim yılı güz dönemi ve yaz okulu sonunda yapılır. Sınav tarihi Akademik Takvimde ilan edilir.
7. Tek ders sınavı önlisans ve lisans programlarındaki (Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hukuk Fakültesi hariç) tüm birimlerde uygulanır.
8. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı sonunda yapılacak tek ders sınavı başvuruları 8 Eylül – 11 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak olup, Tek Ders Sınavı ise,  12 Eylül 2022 tarihinde Saat 14:00’te Z01 Nolu Amfi’ de yapılacaktır.
9. Sınava girecek olan öğrencilerin başvurularını yaptıktan sonra sınava girip giremeyeceklerini danışmanlarından veya Bölüm Başkanlıklarından teyit ettirmeleri gerekmektedir. 
10. Yukarıdaki şartları uymayan öğrenciler Tek Ders Sınavına girmiş olsalar ve sınavdan başarılı olmuş olsalar dahi bu durum sonradan anlaşıldığında sınavları iptal olacağından mezun olamayacaklardır.
 
DEKANLIK