2023-2024 Güz Dönemi Tek Ders Sınavı İle İlgili Esaslar Aşağıda belirtilmiştir.

Buna göre Fakültemiz genelinde aşağıda yer alan şartları yerine getiren veya durumu uyan öğrencilerin 29 Ocak 2023 tarihinde dilekçe ile bölüm sekreterliklerine başvurmaları gerekmektedir. Başvuruları kabul edilen öğrencilerin Tek Ders Sınavları Tüm bölümler için 31 Ocak 2023 tarihinde yapılacaktır.

TEK DERS SINAVI UYGULAMA ESASLARI

1. Mezun/intörn olmak için müfredatındaki tüm derslerden başarılı olmuş ancak tek dersi kalmış olan öğrenciler devam şartını yerine getirmiş olmak kaydıyla FF veya FD notu alan öğrencilere tek dersten, sınav hakkı verilir.
  2. Tek ders sınavında en yüksek notu (AA) alması halinde dahi genel ağırlıklı not ortalamasını 2.00’a yükseltemeyecek öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.
  3. Devamsızlıktan dolayı başarısız olunan (NA notu olan ders) ve hiç alınmayan ders için tek ders sınav hakkı tanınmaz.
  4. Bitirme projesi, bitirme ödevi, dönem projesi, staj, saha çalışması içeren derslerden tek ders sınav hakkı tanınmaz.
  5. Tek ders sınavında alınan not doğrudan başarı notu olarak değerlendirilir.